loading...
طلایه داران
مهدی غلامی بازدید : 98 دوشنبه 01 آبان 1391 نظرات (2)

 

:  فلزات و افزودني هاي موجود در مواد غذایی

برخی از فلزات موجود در مواد غذایی
سرب
سرب یکی از فلزات سنگین است که بطرق مختلف ، سبب آلودگی محیط و در نتیجه ایجاد عوارض مسمومیت حاد و یا مزمن در انسان می‌شود. تماس دراز مدت با این فلز سبب تجمع آن در بدن شده و یکی از مواد سرطانزا به حساب می‌آید. آلودگی مزارع و گیاهان به واسطه راه یابی فضولات کارخانجات که با ترکیبات سرب سروکار دارند، باعث افزایش میزان سرب در شیر و گوشت دامهائی که در مراتع چرا می‌کنند، شده و بطور مستقیم یا غیرمستقیم آلودگی غذای انسان را سبب می‌شود.
حداکثر میزان سرب برحسب استانداردهای موجود در کشورهای مختلف در آب آشامیدنی 50 میکروگرم در لیتر (ppb) و در مواد غذایی ، 2 میلیگرم در کیلوگرم (ppm) می‌باشد. همچنین لحیم قوطیهای کنسرو و در برخی موارد ، حاوی سرب است و نگاهداری غذا در این قوطی‌ها بخصوص در مورد اغذیه اسیدی سبب پیدایش سرب در ماده غذایی می‌شود.
 
مس
مس یکی از عناصر لازم در تغذیه انسان و دام است و به مقادیر کم در تولید هموگلوبین خون موثر است. به مقدار زیاد در اغذیه ایجاد عوارض و مسمومیت می‌نماید. استاندارد مس در بیشتر کشورها ، 20ppm در اکثر مواد غذایی است و در نوشابه‌ها و آب میوه این مقدار 2ppm می‌باشد. وجود مس در شیر به عنوان کاتالیزور در تسریع اکسیداسیون چربی و تغییر طعم شیر موثر است و میزان 2ppm مس در شیر و یا کره ، مدت نگاهداری این مواد را کاهش می‌دهد. همچنین وجود مس در میوه‌ها و سبزی‌های قوطی شده ، میزان ویتامین C موجود را کاهش می‌دهد.
 
قلع
مواد غذایی حاوی قلع در انسان ایجاد مسمومیت می‌نماید. گزارشهای متعددی مبنی بر مسمومیت افراد ناشی از مصرف آب‌میوه و یا مشروبات نگاهداری شده در قوطی ، در دست است. در صنایع غذایی ، قوطی‌های فلزی که به منظور نگاهداری اغذیه بکار می‌روند، اغلب بوسیله یک ورقه قلع پوشیده می‌شوند. اغذیه مختلف بخصوص اغذیه اسیدی و همچنین اغذیه گوگرددار مانند ماهی و گوشت در مدت نگاهداری با سطح فلز قوطی ایجاد واکنش نموده و قسمتی از فلز در آن حل می‌شود. حداکثر مجاز قلع در اغذیه در بیشتر کشورها 250ppm است.


افزودنیهای مواد غذایی
محافظها
نگهدارنده‌ها ، موادی شیمیایی هستند که با جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها و اکسیداسیون مواد اکسید شونده و کنترل فعالیت آنزیمها ، فساد مواد غذایی را به تاخیر انداخته و مدت نگهداری آنها را طولانی می‌نمایند.
 
تثبیت‌کننده‌ها و استحکام دهنده‌ها
شامل موادی مانند صمغ‌ها ، نشاسته و دکسترین و ژلاتین و بعضی ترکیبات پروتئینی و غیره می‌باشد که در اثر ترکیب آنها با آب مواد غذایی ، خاصیت چسبندگی به ماده غذایی داده و حالت ژله‌ای‌شکل تولید می‌کنند و در بیشتر پودینگها ، سسهای سالاد ، انواع ژله و غیره استفاده می‌شود.
 
مکملهای غذایی
مکملهای غذایی ، موادی هستند که به عنوان تکمیل کننده و تقویت کننده به مواد غذایی اضافه می‌شوند. مثلا ویتامین D به شیر ، ویتامینهای گروه B به محصولات غلات ، ویتامین A یا بتاکاروتن به مارگارین و روغن‌های گیاهی ، ویتامین C به آبمیوه‌جات کنسرو شده و مصنوعی که از اسانس ، شکر و رنگ تهیه می‌شوند، افزوده می‌گردند.
 
امولسیون کننده‌ها
امولسیون کننده‌ها موادی هستند که به عنوان استحکام دهنده و ایجاد امولسیون برای روغن در آب ، آب در روغن ، گاز در مایعات و گاز در جامدات بکار می‌روند که یا از امولسیون کننده‌های طبیعی مانند لیستین و یا از امولسیون کننده‌های مصنوعی مانند مونو یا دی گلیسریدها و اسیدهای چرب و مشتقات آنها استفاده می‌کنند.
 
بی رنگ و سفید کننده ، اصلاح کننده و تعدیل کننده نشاسته
مواد اکسیدانی مانند پراکسید هیدروژن جهت سفید کردن شیری که جهت تهیه نوع خاصی از پنیر است، استفاده می‌شود. همچنین برای تغییر رنگ آرد تازه آسیاب شده و کیفیت عمل آوری نان ، از مواد اکسیداسیون استفاده می‌شود.
 
عوامل اسید کننده
این عوامل موادی هستند که جهت پایین آوردن PH به مواد غذایی افزوده می‌شوند که ضمن اصلاح طعم ، بطور غیرمستقیم از رشد باکتری‌ها جلوگیری نموده و مدت زمان استریل محصولات کنسرو را کمتر می‌نمایند. همچنین باعث جلوگیری از شکرک زدن مرباجات در غلظتهای زیاد می‌گردند. این مواد عبارتند از: اسید سیتریک ، اسید استیک ، اسید مالیک و ... .

طعم دهنده‌ها
برای تغییر طعم و اصلاح طعم مواد غذایی از طعم دهنده‌های طبیعی مانند ادویه‌جات و اسانسهای طبیعی و یا از طعم دهنده‌های مصنوعی مانند اسانسها استفاده می‌شود. اسانسهای طبیعی را از میوه ، گل ، برگ و غیره گیاهان توسط تقطیر در خلاء بدست می‌آورند. بعضی از اسانسهای مصنوعی عبارتند از: بنزآلدئید با طعم گیلاس ، اتیل بوتیرات با طعم آناناس و متیل آنترانیلات با طعم انگور و ...
 
رنگها
رنگها مواد رنگی مختلفی می‌باشند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه شده و جهت خوش‌منظر کردن و یا متحدالشکل کردن و گاهی هم برای مخفی کردن و نامحسوس جلوه دادن عیوب و تقلب در فراورده‌های غذایی بکار می‌روند.

 

مهدی غلامی بازدید : 32 دوشنبه 01 آبان 1391 نظرات (0)

‏1-آب در هاون کوبیدن: کار بیهوده کردن ‏2- آب که از سر گذشت؛ چه یک نی، چه سد نی ‏3- آدم گرسنه سنگ را هم می خورد ‏4- آموزده را آزمودن خطاست ‏5- آسیا به نوبت ‏6- آشپز که دو تا شد، آش شور می شود یا بی نمک ‏7- آنچه عیان است چه حاجت به بیان است ‏8- آنچه در آینه جوان بیند--پیر در خشت خام آن بیند: نظر پیر، از دیدن نوجوان بهتر است ‏9- آنرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است: پاک باش، بی باک باش ‏10- ادب مرد بهتر از زر اوست ‏11- از پی هر گریه آخر خنده ایست: بعد از هر سختی گشایش است ‏‏12- ‏از تو حرکت از خدا برکت: حرکت و تلاش برکت همراه دارد ‏13- از چاله در آمدن و به چاه افتادن: مانند کسی که از زمین داغ به آتش پناه ببرد ‏14- از حزب باد است: از هر طرف که باد بیاید می وزد ‏15- از خم سرکه، سرکه پالاید: از هر ظرفی، محتویات همان ترشح می شود ‏16- از مکافات عمل غافل مشو: همانطور که می کاری برداشت می کنی ‏17- اگر دیده نبیند دل نخواهد: دوری خانه، مانند دوری نسب است ‏18- امان از هم کت(همنشین) بد: تنهایی بهتر از همنشین بد است 19- انسان جایز الخطاست: انسان جایگاه اشتباه و فراموشی است 20- انسان را به دوستش می شناسند

مهدی غلامی بازدید : 38 دوشنبه 01 آبان 1391 نظرات (0)

 

پلاستیک

تاریخچه

اولین قدم در موردصنعت پلاستیک، توسط فردیبه ناموایسا هیکاتانجام گرفت که تلاش می‌کرد ماده‌ای بجای عاجفیل تهیه کند. چون عاج فیل بعنوان ماده‌ای سخت ، گرانقیمت و همینطورکمیاب کاربردهای فراوانی داشت. وی توانستنیترات سلولزرا (که به غلطنیتروسلولز گفته می‌شود) از سلولز تهیه کند. پس نیترات سلولز اولین پلاستیک با منشا طبیعی است.

ویژگیهای مواد پلاستیکی

یک ویژگی مهم مواد پلاستیکی در صنعت ،فرآیند پذیر بودن یاProcessibleبودن آن است. اگر ماده‌ای قابلذوب یا قابل حل باشد، در صنعت قابل استفاده است و گرنه نمی‌توان از آناستفاده صنعتی کرد. چون نمی‌توانیم آن را برای تهیه مواد بکار ببریم.

ویژگی سلولز و نیترات سلولز

سلولز نه قابل حل و نه قابل ذوباست و قبل از ذوب تجزیه می‌شود. پس فرآیند پذیر نیست. اما نیترات سلولزهم قابل حل و هم قابل ذوب است. یعنیوایسا هیکات، سلولز فرآیندناپذیر را به نیترات سلولز فرآیند پذیر تبدیل کرد.

ویژگی استات سلولز

نیترات سلولزایراداتی دارد. ازاین رو تلاش برای جایگزین کردن یک پلاستیک دیگر به جای آن آغاز شد. درسال 1908مایلزاستات را تهیه کرد که هم مزیت نیتروسلولز رادارد و هم کارکردن با آن آسانتر است و خطرات کمتری دارد.

اولین پلاستیک سنتزی

اولین پلاستیک سنتزی ،رزین فنل- فرمالدئیدبود که در تلاش برای ساخت مواد پلیمری کاملا سنتزی ، درسال 1907لئو بلکندموفق شد از متراکم کردن فنل با فرمالدئید ، رزین فنل فرمالدئید را که بعدها تحت عنوانبالکیت (بعنوانمحصول نهایی) نامیده شد، تولید کند. اینرزینهم در محیطهای اسیدی و همقلیایی قابل تهیه است.

 

محیط اسیدی

نوالاک

بالکیت

محیط بازی

رزول

رزیتول

رزیت

 

فنوپلاستها

از متراکم شدن فنل با فرمالدئید در محیط اسیدی یابازیفنوپلاستیا رزین فنل-فرمالدئیدحاصل می‌شود. ماکزیمم PH که در صنعت با آن کار می‌شود 8/5 است و برایایجاد این PH البته در محیط بازی به محیط ،NH3یاNaOHاضافه می‌شود. برای این کهچسب نجاری حاصل شود، در انتهای مولکول ، باید گروه OH باشد. هر چهگروههای OH بیشتر باشد چسبندگی بیشتر خواهد بود. پس برای تولید چسببهتر ، باید فرمالدئید اضافی برداریم. بهترین چسب آن است که گروهفرمالدئید آزاد داشته باشد.

 

آمینوپلاستها

این پلاستیک‌ها از متراکم شدن اوره یاملامینبا فرمالدئید در محیطاسیدی یا بازی بدست می‌آیند . دمای این واکنش باید بین 60 تا 80 درجه سانتیگراد باشد. چسب فنل فرمالدئیدبعلت بدبویی در بازار نیست. ولی این چسب ، در بازار موجود است. ملامینیا8 ، 4 ، 6 _ تری آمینو _ 1 ، 3 ، 5 _ تری آزیدبا فرمالدئیدمی‌تواند در محیط اسیدی یا بازی ،واکنش چند تراکمیانجام دهد وبرحسب شرایط تنظیم واکنش ، پلیمر یک بعدی ایجاد کند.

وقتی که شرایط را با تنظیم PH در محیط اسیدیو دمای زیاد تغییر دهیم، پلیمر یک بعدی به سه بعدی تبدیل می‌شود وهمراه با 20 درصدکائولنتبدیل بهفرمیکالمی‌شود کهماده استخوانی روی میزهای کابینت‌هاست که در خلا تحت فشار بالا پرس می‌شود. حال اگر 40 - 30 درصد کربنات کلسیم اضافه کنیم، تبدیل به زیر سیگاری و مواد دیر اشتعال پذیرمی‌شود که قیمت آن ، فوق‌العاده افت می‌کند. اما قدرت مکانیکی آن بالامی‌رود.

کلید و پریز برق بدون استثنا از این ماده می‌باشد.

ترموپلاستها

پلیمرهایی هستند که در اثر فشار ، تغییر شکل می‌دهند و بعد از حذف نیروی خارجی ، این تغییر شکل همچنان ادامه می‌یابد و باقی می‌ماند. به عبارت دیگر ، خاصیت پلاستیسیتی دارند. این پلیمرها در اثر گرما بتدریج نرم می‌شوند و با افزایش دما به حالت فیزیکی جامد خود تبدیل می‌شوند. این خصلت ، کاربرد این پلیمرها را تضمین می‌کند یا بوجود می‌آورد. اگر ترموپلاستیکی را بصورت پودر یا حلقه‌های کوچک حرارت دهیم، ابتدا نرم و سپس مذاب و وسیکوز می‌شود و اگر آنها را قالب بگیریم، شکل قالب را به خود می‌گیرد

مهدی غلامی بازدید : 30 دوشنبه 01 آبان 1391 نظرات (0)

هشت روش موثر در بازسازي حافظه

آيا اخيرا فراموش مي کنيد دسته کليد خود را کجا گذاشته ايد؟
داخل اتاق مي شويد بدون اينکه بدانيد براي چه کاري به آن سمت مي رويد؟
آيا بعد از ريختن چاي در استکان قوري را در يخچال مي گذاريد؟
شماره تلفن منزل خود را فراموش مي کنيد؟

نگران نباشيد! متخصصان معتقدند که استرس هاي روزمره تا حدي مغز انسان را تحت تاثير قرار مي دهند که کم حافظگي را به وجود مي آورد. توصیه های روانشناسان:

١. موز بهترين دوست حافظه: ويتامين B بهترين تغذيه حافظه است و موز داراي اين منبع غني مي باشد.

٢. مهرباني با خويشت: انجام کارهاي مورد علاقه مانند خريدن يک شاخه گل, کتاب رمان, ملاقات دوستان قديمي و... باعث افزايش ترشح هورمون " دوپامين " مي شود که احساس خوبي را در فرد به وجود مي آورد و اين افزايش تاثير مثبتي بر سلسله اعصاب و آن بخش از مغز که مسئول حافظه است مي گذارد.

٣. قدم بزنید: زنان يا مرداني که به طور مرتب قدم مي زنند بسيار کمتر دچار فراموشي مي شوند. چرا؟ تحقيقات نشان داده است که فعاليت, ارتباط مغزي را در بخشي که ذهن مسوول حافظه است گسترش مي دهد.

٤. غذاي سس دار نخوريد: بر اساس تحقيقات انجام شده برروي عادت غذايي بيش از ٨ هزار نفر, استفاده از اين نوع سس ها و غذاهاي سويا دار باعث کاهش قدرت حافظه مي شود. علت آن است که يک ماده شيميايي موجود در اين نوع سس ها و سويا که گفته مي شود ضد سرطان و بيماري قلبي است دقيقا عکس اين خواص را با خود دارد. با اين حال يک بار خوردن آن در هفته چندان مشکلي ندارد!

٥. خواب به موقع: يک استراحت خوب مغز مي تواند اطلاعات بیشتر و بهتري را به حافظه شما باز گرداند تا مغزي که تمام روز را بدون استراحت گذرانده باشد .

٦. بيشتر به خودتان برسيد: تحقيقات نشان مي دهد افرادي که رژيم هاي غذايي بسيار کم کالري در برنامه روزانه خود دارند نه تنها پروسه اطلاع رساني را بسيار کند انجام مي دهند، بلکه از ديگر افراد هم سن و سال خود که اين رژيم را ندارند نيز کمتر قادر به استفاده از حافظه خود مي باشند. لذا به فکر خود باشيد و رژيم هاي غير موجه را فراموش کنيد.

٧. چاي گياهي بنوشيد: آهن براي عملکرد صحيح حافظه ضروري است و نوشيدني هاي کافئين دار به علت دارا بودن موادي به نام " تانن " (اسيد تانيک)، ٧٥ درصد آهن موجود در بدن را از بين مي برند.

٨. خوردن قند و شکر مصنوعي را کاهش دهيد: اين امر ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند اما نوشيدن بيش از يک يا دو نوشيدني رژيمي در طول روز حافظه دراز مدت شما را تخريب مي کند. خوشبختانه تاثيرات منفي اين مسئله دائمي نيست و شما به راحتي مي توانيد با قطع مصرف شيريني هاي مصنوعي مجددا حافظه خود را اصلاح کنيد.

مهدی غلامی بازدید : 27 یکشنبه 30 مهر 1391 نظرات (0)

1)آیا می دانید که هنگام صحبت برای بیان  هر کلمه هفتاد ودو ماهیچه به کار گرفته است.

2)آیا می دانیدآب دریا بخاطر منیزیم و املاح معدنی بهترین ماسک زیبایی پوست است.

3)آیا می دانیدکه بیشتر سر درد های معمولی از کم نوشیدن آب است.

4)آیا می دانید انسان امروزی بطور متوسط شش سال از عمرش را تلویزیون نگاه می کند وشش سالش هم صرف غذا خوردن ویک سوم عمرش را هم می خوابد.

5)آیا می دانید که حس بویایی خرس تقریبا صد برابر قوی تر از انسان است.

6)آیا می دانید پروانه ها چشم های مرکب دارند که تعداد آنها گاهی به هجده هزار می رسد.

7)آیا می دانید تنها چیزی که در اسید حل نمی شود الماس است.

8)آیا می دانید یک قطره اب دارای یک صد میلیارد اتم است

 

مهدی غلامی بازدید : 1739 شنبه 29 مهر 1391 نظرات (0)

 

خواص فیزیکی و شیمیایی عنصر جیوه :
عدد اتمی : 80
جرم اتمی : 200.59
نقطه ذوب : C° -38.83
نقطه جوش : C° 356.73
شعاع اتمی : 1.76 Å
ظرفیت : 2+ و 1+
رنگ : سفید نقره ای
حالت استاندارد : مایع
نام گروه : 12
انرژی یونیزاسیون : Kj/mol 1007.1
شکل الکترونی : [Xe]6s24f145d10
شعاع یونی : Å 1.02
الکترونگاتیوی : 2.00
حالت اکسیداسیون : 2
دانسیته : 1.3579
گرمای فروپاشی : Kj/mol 295
گرمای تبخیر : Kj/mol 59.229
مقاومت الکتریکی: Ohm m 0.000000961
گرمای ویژه: J/g Ko 0.139
دوره تناوبی : 6

درجه اشتعال : در حالت مایع غیر قابل اشتعال
شماره سطح انرژی : 6
اولین انرژی : 2
دومین انرژی : 8
سومین انرژی : 18
چهارمین انرژی : 32
پنجمین انرژی : 18
ششمین انرژی : 2
ایزوتوپ :
ایزوتوپ نیمه عمر
Hg-194 520.0 سال
Hg-196 پایدار
Hg-197 2.7 روز
Hg-197m 23.8 ساعت
Hg-198 پایدار
Hg-199 پایدار
Hg-200 پایدار
Hg-201 پایدار
Hg-202 پایدار
Hg-203 46.6 روز
Hg-204 پایدار
Hg-206 8.2 دقیقه

اشکال دیگر :
اکسید جیوه HgO
دی کلرید جیوه HgCl2 و دی کلرید دی جیوه Hg2Cl2


منابع : سولفید جیوه
کاربرد : جیوه در دماسنج ، هواسنج ، و لامپهای فلورسنت و باتریها به کار می رود . جیوه به آسانی با بسیاری از فلزات از قبیل طلا ، نقره و قلع آلیاژ می شود . این آلیاژها آمالگام نامیده می شود به آسانی با طلا آمیخته می شود و در بازیافت طلا در سنگ معدن های آن مصرف می شود .

 

درباره ما
این وبسایت متعلق به دانش آموزان دوم 2 مدرسه ی راهنمایی طلایه داران لارستان می باشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    نظر شما راجع به تبدیل شدن این وبلاگ به سایت چیست؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 6
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 18
  • باردید دیروز : 15
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 47
  • بازدید ماه : 43
  • بازدید سال : 321
  • بازدید کلی : 5,096
  • کدهای اختصاصی
    ابزار پرش به بالا Yahoo Status by RoozGozar.com

    كد تعیین وضعیت یاهو

    کد رتبه سنج الکسا